دسترسی به اطلاعات اموات امکان پذیر می‌شود | ثبت روز «خادمین آرامستان‌ها» در تقویم رسمی کشور درگیری دو مربی بدنسازی به جنایت انجامید| قاتل بخشیده شد! آیا ادارات اراک و استان مرکزی فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تهیه بسته‌های آموزشی وزارت بهداشت برای پیاده‌روی اربعین امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی در کنکور ۱۴۰۳ وجود دارد؟ تصادف دو دستگاه خودرو پراید، سه مصدوم برجای گذاشت دستگیری عاملان قتل جوان شرور پس از سه هفته آیا ادارات استان قم فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا قاتلان استخدام شده، ‌قاتلان سریالی هستند؟ حکم قصاص برای مامور پلیس صادر شد | شلیک مرگبار به متهم فراری نمک دریا دارای ناخالصی‌های سرطان‌زاست| آلودگی نمک‌های رنگی و سنتی به فلزات سنگین جنایت تکان‌دهنده با رویای مهاجرت از کشور ربودن زن جوان به بهانه ازدواج در تهران پلمب دو سالن زیبایی بدلیل تداخل پزشکی در مشهد(۱۷تیر ۱۴۰۳) مجازات حبس برای قاچاقچیان عروس دشت‌های ایران آیا ادارات استان یزد پنجشنبه‌ها تعطیل است؟ ۸۳ فقره سرقت از مجتمع‌های مسکونی در غرب مشهد رمزگشایی شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کشف ۳۵۰۰ عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی متخلف در مشهد نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۳ چه زمانی اعلام می‌شود؟ اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگار ابتدایی و استثنایی ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات
سرخط خبرها

چرا پیاز اشکتان را در می‌آورد؟

  • کد خبر: ۹۶۸۴۷
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱
چرا پیاز اشکتان را در می‌آورد؟
سوزش چشم و ریزش اشک تجربه مشترک ما هنگام خرد کردن پیاز است، اما عامل این موضوع چیست و چگونه می‌توان از آن اجتناب کرد؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ سوزش چشم و ریزش اشک تجربه مشترک ما هنگام خرد کردن پیاز است، اما عامل این موضوع چیست و چگونه می‌توان از آن اجتناب کرد؟ «دیجیاتو» می‌نویسد پیاز به شکل‌های مختلف یکی از مواد اصلی بسیاری از غذا‌ها است. در آمریکا، هر فرد به طور متوسط ۹ کیلوگرم پیاز در سال مصرف می‌کند، اما این طعم دلخواه هزینه‌ای دارد: فردی که آن‌ها را خرد می‌کند، ممکن است به زودی احساس کند چشم هایش می‌سوزد و اشک هایش جاری شود، اما چرا خرد کردن پیاز موجب گریه می‌شود؟

مسبب این مسئله «عامل اشک آور» است: ماده‌ای شیمیایی که چشم را تحریک می‌کند. وقتی پیاز سالم است، گروهی از ترکیبات به نام سیستئین سولفوکساید‌ها جدا از آنزیمی به نام آلیناز نگه داری می‌شوند، اما وقتی پیاز را خرد می‌کنید، سد جداکننده این ترکیبات و آنزیم شکسته می‌شود. این دو با هم در تماس قرار می‌گیرند و واکنشی را آغاز می‌کنند: آلیناز موجب می‌شود سیستئین سولفوکساید‌ها به سولفونیک اسید تبدیل شوند.

در پیاز، سولفونیک اسید دو گزینه دارد. گزینه اول این است که می‌تواند به طور خود به خود متراکم شود (واکنشی درون خودش) و به یک ترکیب اورگانوسولفور (ترکیب آلی گوگرد) تبدیل شود. ترکیبات آلی گوگرد علت بو و طعم قوی پیاز هستند. سیلوارولی گفت واکنش مشابهی در سیر اتفاق می‌افتد که به همین دلیل است که سیر نیز دارای چنین طعم و بوی تندی است.

اما گزینه دوم برای سولفونیک اسید مختص پیاز‌ها و چند آلیوم دیگر یا جنسی از گیاهان گلدار است که سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، پیازچه و شالِت (نوعی پیاز کوچک) را تولید می‌کنند. آنزیم دیگری به نام سینتاز فاکتور اشک آور که در سلول پنهان شده است، وارد عمل می‌شود و سولفونیک اسید را به شیوه‌ای بازآرایی می‌کند که به فاکتور اشک آور تبدیل می‌شود. سیلوارولی گفت عامل اشک آور مایعی فرار است، یعنی خیلی سریع به بخار تبدیل می‌شود بدین ترتیب، به چشم‌های شما می‌رسد و اعصاب حسی را تحریک می‌کند. چشم‌های شما برای خلاص شدن از شر عامل محرک شروع به اشک ریختن می‌کند.

سیلوارولی گفت این احتمال وجود دارد که هم ترکیبات ارگانوسولفور که عامل طعم شدید پیاز هستند و هم عامل اشک آور به عنوان مکانیسم‌های دفاعی تکامل پیدا کرده باشند. هدف آن‌ها جلوگیری از آسیبی است که حشرات، حیوانات یا آفات ممکن است به گیاه پیاز وارد کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->